3 Eenvoudige manieren om jouw trap te onderhouden

Om de originele uitstraling van een houten trap te behouden, is het belangrijk dat er met enige regelmaat extra aandacht wordt geschonken aan de details. Er zijn namelijk enkele simpele methoden die een lange levensduur van jouw houten trap garanderen en ervoor zorgen dat grotere defecten worden vermeden.

Maak de trap regelmatig schoon

Om een trap in topconditie te behouden en te laten stralen, is het van belang om de trap minimaal een keer per week schoon te vegen. Dit zorgt niet alleen voor een hygiënisch huis, maar voorkomt ook dat vuil het hout aantast. Gebruik een bezem of een stoffer en blik om alle onvolkomenheden weg te vegen. Het is bovendien aan te raden om de houten traptreden te poetsen met houtreiniger, zodat de originele glans wordt behouden.

Het wegwerken krassen en deuken

Na verloop van tijd is het vrijwel onvermijdelijk: houten trappen zullen gaandeweg hoogstwaarschijnlijk last krijgen van deuken en krassen. Om grotere defecten te voorkomen, kun je beschermende was gebruiken om kleine deukjes en krasjes weg te werken. Mocht het kwaad al geschied zijn, dan kan je een nieuwe afwerking geven en lelijke plekken wegwerken met staalwol. Houd er hierbij rekening om eerst de restanten van de huidige afwerking weg te schuren. Als deze maatregelen de trap niet ten goede zullen komen, dan kan je overwegen om aan de slag te gaan met een houten traprenovatie waarbij je kiest voor nieuwe overzettreden. Hierbij kun je het stootbord ook voorzien van een nieuwe afwerkingslaag om je houten trap er weer prachtig uit te laten zien. Kijk op Traprenovatie-Expert voor meer informatie.

Zorg voor preventieve maatregelen

Wanneer je jouw houten trap beschouwd als een pronkstuk van de woning, dan houd je dagelijks rekening met duurzame acties. Bijvoorbeeld, mocht er onverhoopt vloeistof op de traptreden worden gemorst, dan maak je dit onmiddellijk schoon om kromtrekking te voorkomen. Daarnaast kun je ervoor kiezen om jouw gezinsleden te attenderen om niet met schoenen en hakken de trap op en af te lopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *