Drie dingen die jij moet weten bij het bedrukken van een t-shirt

Tegenwoordig kan je snel en gemakkelijk t-shirts en andere soorten kleding bedrukken. Voordat je aan de slag gaat met jouw design is het handig om goed te letten op de volgende drie aspecten, zodat jij je t-shirt ontwerp alsmaar weer opnieuw wilt dragen!

Let op de grootte en plaatsing

Een van de belangrijkste onderdelen bij jouw t-shirt ontwerp is dat je aandacht besteed aan de grootte en de plaatsing. Een te groot logo kan bijvoorbeeld iets te overdreven overkomen en daarbij kan de hoeveelheid inkt op het t-shirt oncomfortabel te dragen zijn. Tevens zorgt de juiste plaatsing van je bedrukking voor een betere look. Een veelgemaakte fout is bijvoorbeeld de buikafdruk, waarbij het logo in vele gevallen niet goed tot zijn recht komt.

Houdt het simpel

Een goed t-shirt ontwerp houdt het vooral simpel! Een t-shirt ontwerp kan al gauw chaotisch worden wanneer je een boel logo’s en tekeningen op elkaar plakt. Daarbij moet je er rekening mee houden dat het menselijk oog maar een bepaalde hoeveelheid informatie tegelijkertijd kan verwerken en de beperkte kijktijd dus overtuigd moet worden middels een simpel maar krachtig ontwerp!

Zorg voor kristalheldere beeldkwaliteit

Een van de meestvoorkomende problemen met het bedrukken van een t-shirt, is dat afbeeldingen worden gebruikt met een te lage resolutie. Voor een goede afdrukkwaliteit is het echter van enorm belang dat jouw kunstbestanden voorzien van voldoende pixelinformatie om jouw t-shirt design een geslaagd succes te maken!

Heb je een gelegenheid waarbij bedrukte kleding goed zou passen? Neem dan een kijkje op  Omnishirt.be. De webshop van Omnishirt biedt je een grote hoeveelheid opties om aan de slag te gaan met je eigen ontwerp voor het bedrukken van t-shirts, knuffeldieren, tassen, kussens, babykleding en nog veel meer! Voor iedere gelegenheid kun je bij Omnishirt terecht en de klantenservice staat altijd voor je klaar als je wat hulp kunt gebruiken bij het maken van je design. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *